God stemning på Karmøy
FV.47 Karmsundsgata er i boks for andre gang. Dette er et prosjekt som vi virkelig ønsket oss, sier Jon Erlend Sørhaug som er prosjektleder i avdeling Haugalandet. Øyvind Stange som er avdelingsleder har påstått at det blir den siste jobben før han blir pensjonist. Det skal vi vel bli to om humrer Jon Erlend.
Oppdraget er å lage en ca. 1,1 km firefelts vei, to stålbruer og kabelgrøfter. Dette er en jobb til ca. 263 millioner på 2 år. Oppstart i slutten av 2021.
«Dette betyr at på Haugalandet er det full fart og mye godt arbeid til en fantastisk gjeng,» sier Sørhaug. Han kan ikke få skrytt nok av folkene sine som står på for Risa. «Vi har tatt inn 5 lærlinger på Haugalandet i år og er godt fornøyd med de vi har fått, men vi trenger flere folk med den ordretilgangen vi har.»
Risa avdeling Haugalandet har også en rammeavtale med Haugaland kraft. Der har de i to måneder forsøkt og finne en lekkasje. Lekkasjen ble funnet og jubelen stod i taket hos Haugaland kraft. Bjørn Einar Vikane og folkene hans har virkelig stått på.
Åkrehamn trinn 2 ble levert den 25. oktober. Det var en saneringsjobb for Karmø Kommune. Et bygg til Jakob Hatteland skal leveres i mai 2022.
På Mosbron har Risa en stor saneringsjobb der de skifter ut gamle vannrør. De skal også separere spillvann og overvann. Det er 12-13 mannskap på denne jobben. Sverre Tøtlandsmo er anleggsleder på det prosjektet.
Åkra IL har tatt et kjempeløft og Risa har gjort jobben på den nye kunstgrasbanen deres. Arbeidet starta i mai 2021 og var ferdig i oktober.
2-5 mann har jobba med den 8500 m2 store banen. Dette er en jobb som stiller store krav til nøyaktighet spesielt på skraping og slodding. Risa har også ansvaret for vanningsanlegget og betongmurer. «Må jo bare tilføya at Jonny Håland har gjort en knallgod jobb med veihøvelen,» sier Jon Erlend.
På Toraneset bygges det et basseng for avfallsdeponering. Arealet er på hele 22000 m2 og det er fjernet 120 000 m3 med masse. Jobben utføres for HIM (Haugaland Interkommunale Miljøverk AS). Etter at massene er tatt ut skal det legges en HDPE membran for å forhindre at væske siver ut i grunnen. Det skal bygges dreneringssystemer og fiberduk skal legges over.
«I denne perioden har koronapandemien fått endel fokus, men jeg må si at våre folk har taklet dette på en utmerket måte ved å følge retningslinjene fra FHI. Dette betyr at vi har ikke vært så sosiale som vi hadde ønsket, men en fest fikk vi til i sommer,» avslutter en fornøyd Jon Erlend Sørhaug.