anette wold

Tre-boms monsterrigg til Rental.One

anette wold
Tre-boms monsterrigg til Rental.One

I oktober var det store ting på gang hos Rental.One. Den største tunellriggen til Sandvik skulle døpes på Nærbø. Med ordfører til stede og representanter fra Sandvik ble barnet døpt og fikk navnet Lobster 1.

Dette er en rigg med tre bommer som veier 55 tonn. Det er en mann som opererer det hele fra et styrehus som kan heves og senkes. Prislappen er på 17 millioner. Riggen er produsert i Finland.

Thor Stian Kjørberg Hamre driftsef i Rental.One er den som har stått på for å få dette til. Og han gir seg ikke med denne riggen. En litt mindre 2 boms rigg er på vei.

«Vi vil nå flere kunder og vi vil ha en mer komplett løsning for kundene våre, derfor gjør vi dette» sier Thor Stian. «Det er forså vidt en nisje, men jeg er overbevist om at det er stort potensiale i dette.» I dag er det mellom 80 og 100 tunellrigger i Norge. I Rogaland er der ingen. Vi ønsker å ta en del av dette markedet og har stor tro på det. Vi har valgt en finsk rigg fra Sandvik. Sandvik er det største merke i Finland og jeg mener at dette er den rette riggen for oss og våre kunder sier en entusiastisk driftsjef. Vi må bare få folk til å prøve denne riggen så er jeg sikker på at det kommer tilbake og vil bruke den mer.

Det regnes nå på tilbud og forhåpentligvis er den snart i gang med å lage tuneller. Det er flere store prosjekt på gang både i regionen og utenfor som Rental.One gjerne vil være med på.