anette wold

Risa går til Nordpolen

anette wold
Risa går til Nordpolen

«Me må få til litt aktivitet og ha det litt løye» tenkte Kirsten Risa. Som tenkt så gjort. Hun tok kontakt med IKT-leder, Lars Rune Nygård, og så rulla det i gang med prosjekt «Gå til polen». Nærmere bestemt Nord Polen og ikke til Polet som kanskje noen trodde.

Prosjektet fikk en enorm oppslutning blant de som jobber på kontoret. Folk gikk og gikk og gikk. Telte på skritt og gjorde sykkelturer og styrketrening om til skritt. Alle var med, Vidar, Roy og Thomas gjekk alene 45 000 skritt på to da ger. De fleste hadde et mål på 10 000 skritt per dag, som også var et minimum for å komme seg til Nordpolen i tide.

Hvorfor tente folk så mye på dette? Thomas Baklund har ikke noe godt svar utenom kanskje litt galska p. Det ble konkurranser i forskjellige former og lag ble dannet. Etter 30 dager var det 17 lag med.

Hvorfor Nordpolen? Spennende med Nordpolen. Dette er et opplegg som en finner på dytt.no, og her kan en finne mange aktiviteter og det er et opplegg for det. Det er et kart som viser hvor langt en er kommet og som gjør det mer inspirerende.

Sven Harbo har gått tur rundt ringveien på Nærbø i to år nå, så han var godt i gang og drog med seg Glenn Eriksen. «Dæ va grævla tungt i starten,» sier Glenn, «men itte kvært går dæ lettare». Glenn hadde et mål om 10 000 skritt per dag. Nå kommer det en tommel opp fra Sven og da svarer jeg med en tommel opp og da er det tur neste morgen klokka 05.30.»

Noen var oppe i 60 000 skritt per dag, men dette ga mye vondt i kroppen, sier Thomas som har gått ute, på tredemølle og syklet mens han har sett på fotballkamp. «Det ble så mye skrittpra t at kona reiste på hytta,» flirer Thomas.

Da Nordpolen var nådd var det ikke nok for den spreke gjengen på Risa. Et nytt prosjekt starta i a pril, nemlig Risa ekspedisjonen. Dette var lagt opp som en rundtur mellom prosjektene til Risa med innla gt informasjon og spørsmål. Målet var 300 000 skritt på 30 dager. Denne gang var for samtlige ansatte, og engasjementet like stort!