RisaEspen Rønnevik

Hovedverneombud

RisaEspen Rønnevik
Hovedverneombud

Risa har nytt hovedverneombud. Elfinn Høyland begynte i Risa da han var 19 år og har nå rukket å bli 40. Etter salg av hus og bil og en periode som kvegbonde og korndyrker i USA bar det tilbake til gamlelandet. Nå bor han på Lye og trives med det.

Elfinn ble ansatt som nummer 108 da Bjarne og Liv Risa hadde kontrollen sammen med Reidun Njåstad. Det har vært en utrolig utvikling på alle områder,  ikke minst på HMS.

Vi tenker helt annerledes nå og passer på hverandre slik at ingen blir skadet på jobben. Min hovedoppgave er å passe på at alle har det utstyret de trenger til enhver tid og minne folk på å tenke seg om, sier Elfinn. Som 13-åring var han selv utsatt for en svært alvorlig ulykke da han ble påkjørt av toget. Legene ga Elfinn ti prosent sjanse for å overleve. Det var en skitten rute på traktoren og distraksjon som gjorde at han ikke så toget som kom. 

Vi må tenke oss om både en og to ganger når vi er på jobb. Det er store krefter i sving og mange av oss jobber i trafikken der ikke alle tar hensyn.

Jeg håper at alle tenker sikkerhet 24/7 også når de er hjemme. Det er ingen grunn til å slakke på sikkerheten bare fordi dere er hjemme. Nå nærmer det seg også sommer og ferietid og mange koser seg i båt langs kysten. Jeg ønsker å få alle kollegaene mine tilbake på jobb etter sommeren. Det skjer altfor mange ulykker der alkohol, båt og fritidskjøretøy er involvert. 

TENK DERE OM TO GANGER!!!