RisaEspen Rønnevik

Risa Jæren

RisaEspen Rønnevik
Risa Jæren

Kato bøyer seg fram i stolen og trekker fram ei liste over de prosjekter som er på beddingen. Her er det mange jeg kunne tenkt meg, sier Kato Risa. 

Kato er regionleder for Jæren. Vegprosjekter og tunneler er nok det som får adrenalinet til å bruse aller mest. Mannen blir lett både energisk og ivrig når han snakker om prosjektene han gjerne vil vinne i tiden framover. Og det er mye spennende som kommer.

Hundvåg

Hundvåg

Risa Jæren har mange store oppdrag for tiden. Ryfast er et av dem, og Risa har ansvaret for flere deloppgaver:

  • E05     Hundvåg - tunneler og veier
  • E06     Tasta - dagsone
  • E02     Solbakk - dagsone
  • E019   Gang- og sykkelvei mot Jørpeland
  • E09     All skiltmontering i tunnelen

I tillegg jobbes det for Avinor, Statens vegvesen med rehabilitering på Bømlafjordtunnelen og Nordsjøruta gang- og sykkelsti. Flere jobber for Hå kommune er i full gang, så her er det stor aktivitet, sier Kato Risa. 

Vi har utrolig mange flinke folk hos oss og vi ser at kompetansen øker. Vi legger til rette for de som vil ta høyere utdanning og de som vil ta fagbrev. Vi er stadig på jakt etter flinke folk og vi søker spesielt etter tømmermenn, forskalingssnekker, maskinførere og håndmenn. Det er mye arbeid i regionen og vi kan til en viss grad velge hvilke jobber vi priser. Det ser bra ut og vi regner stadig vekk på nye jobber, sier Kato. Det er snart åpning på et prosjekt i Bamble der vi har et arbeidsfellesskap med Kruse, så det blir spennende. Det er viktig at jobbene fordeles ut fra kompetanse og erfaring. Her er det viktig med god dialog med anleggsledere og prosjektledere om de nye jobbene.

Jeg må jo si at dette er kjempespennende, sier Kato.  Jeg føler vi får en god oppbakking av eier når det er nye ting vi vil prøve ut. Nå har vi kjøpt en "Langemann", en 55-tonner med 19 meter rekkevidde og dybde på 13,5 meter. Dette er noe vi tror vi kan få mye arbeid til, og da får vi støtte til det. Det er tøft! Jeg føler at våre innspill til Risa Service blir tatt på alvor og det liker jeg.

Jeg vil ønske alle de gode medarbeiderne i Risa en god og velfortjent sommerferie!