RisaEspen Rønnevik

Kjell N. Skjølingstad Anleggsdirektør

RisaEspen Rønnevik
Kjell N. Skjølingstad Anleggsdirektør

Vi har stor framgang i selskapet og det er mye positivt om dagen, sier Kjell N. Skjølingstad.

Det er store endringer i markedet angående krav til kompetanse. Vi har for eksempel oppdragsgivere som krever minimum 10 års erfaring på prosjekter større enn 100 millioner. Og minimum bachelor som utdanning. Dette er krav som vi må forholde oss til og vi legger derfor til rette for at egne folk skal få muligheten til å etterutdanne seg. Flere får tilbud om å ta Teknisk Fagskole på deltid over tre år. De får valget og vi legger til rette for dem.

Det er viktig for oss å ta vare på de folkene vi har og i tillegg spe på med ny kompetanse. 

Det er mye spennende som ligger foran oss og det går ikke en uke uten at det er firma fra både inn og utland som ønsker å samarbeide med oss. På vegsektoren er det store prosjekter som ligger og venter. Nye Veier skal bruke 120 milliarder over 12 år på å bygge ny vei mellom Kristiansand og Stavanger. Her blir det helt sikkert både nasjonale og internasjonale arbeidsfellesskap.  Vi kan fort komme i en situasjon der ikke norsk er det naturlige hovedspråket og det er noe vi må være klar over i vårt sikkerhetsarbeid. 

Jeg er veldig fornøyd med at vi leverer gode HMS-resultater. En viktig årsak er at det jobbes bra med dette i alle ledd i organisasjonen.  Det er summen av hver enkelt sin innsats som gjør at vi er der vi er i dag. Vi må likevel ikke glemme at HMS er ferskvare, så her gjelder det å holde trykket oppe og ikke hvile på gamle resultater.

Det er utrolig kjekt å komme rundt på anleggene og se den gløden og innsatsviljen det er blant dere som jobber i prosjektene. Skal vi lykkes med å bygge et A-lag er det viktig at alle er med.