Risa-leder Trond

Risa-leder Trond

Lyse tider

Det er et godt halvår vi er i ferd med å legge bak oss. Omsetning og ordrereserve er rekordhøy og vårt fokus på inntjening vil i det lange løp gi resultater.

Risa har vært høyt og lavt, bokstavelig talt, og viser igjen på flere viktige områder i bransjen. Det er kjekt å se at mange søker råd hos oss, for eksempel når det gjelder bedriftskultur og HMS. Løsningene våre er etterspurt, og vi skal ikke være redde for å dele med andre. Det gjelder spesielt samarbeidspartnerne våre, enten vi leverer som hoved- eller underleverandør. Ingen kjede er sterkere enn det svakeste leddet, og jeg vil at vi i tiden framover skal dele mest mulig av erfaringer og løsninger. Det er slik vi sikrer gode leveranser, til beste for både oppdragsgiver og samfunnet rundt oss.

Jeg har lyst til å trekke fram en oppdragsgiver som etter min mening gjør mye riktig for tiden, nemlig Nye Veier. Nye Veier har ansvaret for bygging og drift av noen av framtidens største veianlegg. Prosjektene er krevende, skal vi lykkes må både byggherre og leverandørene yte sitt aller beste.

Nye Veier gjennomfører anbudene på en måte som markerer et klart skifte i bransjen. Vi blir utfordret til å vise og dokumentere at vi har viktige forhold i orden, enten det dreier seg om samfunnsansvar, ytre miljø eller evne til å drive prosjektene effektivt og med god økonomi. Noen vil si at dette er for mye av det gode, jeg tror det er helt nødvendig for å løfte bransjen på viktige områder. Det er slike byggherrer vi ønsker oss. Vi ser også at Nye Veier greier å holde god framdrift slik at prosjektene kommer i gang uten unødige opphold.

Vi er heldige i Risa, vi har godt kvalifiserte folk. I flere år har vi bevisst satset på kompetanseheving.  Vi har nå et veldig godt utgangspunktet for å ta noen viktige steg videre.

Både ansatte og de av dere som har lederansvar har imponert meg det siste året, vi har virkelig stått i stormen enten det har vært oppdragstørke eller rekordstor ordrereserve.  

Nå er det snart sommer og ferietid. Nyt de lyse dagene og ta gjerne natten i bruk. Til høsten venter krevende men spennende jobber og mange muligheter for å lære noe nytt. Akkurat slik skal det være å jobbe i Risa – og hele tiden i trygge omgivelser sammen med gode kollegaer.

Takk for at dere står på slik dere gjør. «Me fikse det» har vist seg å være rette innstillingen. Riktig god sommer, og kom hele og uthvilte tilbake etter ferietiden.

Trond Viding Tvedt, Adm. dir.

Trond Viding Tvedt, Adm. dir.