BHAEspen Rønnevik

Hvem er vi - BHA

BHAEspen Rønnevik
Hvem er vi - BHA
Andreas Schmidt

Andreas Schmidt

Andreas er 40 år og kommer opprinnelig fra Leipzig i Tyskland. Han er gift og har to gutter, Pascal (14) og Lukas (10). 

Den dyktige stein- og flisleggeren kom til Norge for tre og et halvt år siden, og har jobbet i Bjørns hage og anlegg de siste to årene –  siste året som fast ansatt. Andreas jobber med stein og fliser, både ute og inne. Jobben kan være tung og slitsom, men jeg trives godt med dette. I Tyskland ble det veldig mye reising fra Leipzig, som ligger i tidligere Øst-Tyskland, til de vestlige delene av landet. 

Fisking er den store hobbyen og i påsken i år ble det ny rekord med en skrei på 22 kg fanget i Vesterålen. Da er det ingen ulempe at kona er kokk og kan bearbeide all fisken. Hele familien trives godt i Norge og har slått seg ned i Stokkelandsmarka på Vigrestad.

Velibor Tomasevic

Velibor Tomasevic

Bjørns hage og anlegg har mange dyktige medarbeidere, en av dem er Velibor Tomasevic (47) . Han er serber fra Kroatia og kom til Norge i 1998. Etter fire år i Finnmark kom han i 2002 til BHA og etter det har han blitt værende. Velibor er ansatt som formann med ansvar for jobber som veivedlikehold, beskjæring ogprivate hager. Velibor har gartnerskole fra hjemlandet. Min far var gartner og han mente jeg også burde ta den utdannelsen. Det har jeg ikke angret på. Jeg trives utrolig godt i denne jobben og det betyr mye mer enn penger for meg. 

Vi mistet et anlegg fordi vi ble dyrere enn en konkurrent, men etter ett år kom kunden tilbake. Når kunder vil ha oss selv om vi er litt dyrere føler jeg at vi gjør en god jobb. 

Vi har veivedlikehold fra Ombo til Nærbø og da skal vi holde busker, trær, midtrabatter og plener i orden. Ellers går det mye i ulike oppdrag for velforeninger, forteller den engasjerte formannen.