RisaEspen Rønnevik

Hvem er vi?

RisaEspen Rønnevik
Hvem er vi?
JAW_8838 (1).jpg

Hege Østhus (30) er ny i Risa. 2. januar var første dag på jobben.  I 2007 ble hun ferdig som kokk og har etter det jobbet på hotell i Skagen i Danmark, hos Charles og de i Sandnes og ved ISS på Høghuset på Bryne. 

Så langt trives jeg veldig godt, sier den blide Brynebuen. I Risa jobber hun full tid på kjøkkenet og på Eikeland gård når det trengs.

Jeg har alltid vært interessert i smak. Jeg liker å utforske nye smaker og komme opp med nye retter, sier Hege. 

På fritiden liker jeg å trene og gå i fjellet. Hege har en gutt på syv og ei jente på fem år. 

 

Martin Mæland har jobbet ni år i Risa. Han startet rett etter ungdomsskolen, passe lei av alt som het skole. I dag er han formann og leder arbeidet på Nordsjøruta gang- og sykkelsti på Sola. Martin har tatt fagbrev som privatist og formannskolen i Risa. Nå står Teknikken for tur. Dette tar tre år, så i 2020 er han ferdig. Nå stilles det helt andre krav til utdanning enn før, og det vil jeg være med på, sier Martin. 

25-åringen bor på Varhaug i lag med kona og en sønn på ett år. På fritiden blir det litt hagearbeid og utbedring av hus.  I tillegg blir det tid til å være avløser noen helger. Livet blir aldri kjedelig for den som har det kjekt på jobb.

 

Robert Rosland (31) er fagutdannet maskinfører og har kjørt maskin i Risa i 11 år. 

Jeg startet her som lærling for 14 år siden, så jeg har vært i Risa en stund. De siste to årene har jeg vært håndmann. Jeg ble rett og slett drittlei av å kjøre maskin og jeg følte at jeg måtte ha nye utfordringer. Jeg har tatt det rette valget. I dag er det artig å jobbe igjen og dagene går virkelig fort.

På fritiden kjører jeg Harley. Jeg er også aktiv i Time Pistolklubb.

Samboeren og jeg fikk en datter for ett år siden, så nå er jeg hjemme i pappaperm. Jeg synes det er veldig kjekt, men det er mye arbeid.