RisaEspen Rønnevik

Øvelse: Alvorlig ulykke på Karmøy

RisaEspen Rønnevik
Øvelse: Alvorlig ulykke på Karmøy

Det er en grå og kald morgen på en parkeringsplass på Karmøy. Foreløpig vet ingen hva øvelsen dreier seg om. 

Stedet som er valgt ut er Sundvegen på Fylkesvei851. Her er en gjeng fra Risa i gang med å utbedre veien og lage gang- og sykkelsti. De vet ikke noe om hva som skal skje. En barnevogn med dukke i blir plassert under beltene på gravemaskinen og en mor i sjokk må tas hånd om. Etter en liten stund får de som er til stede organisert seg og tilkalt formannen. Han kommer på stedet og er tydelig berørt. Dette er hans verste mareritt. Det er det som er poenget med hele øvelsen som Stein Arild Boi Pedersen og Elsie Grete Mæland har organisert. 

Samtidig som dette skjer ute på arbeidsplassen på Karmøy kommer det en mann inn i resepsjonen på Nærbø. Han siger sammen. Liv Risa er i resepsjonen når dette skjer. Hun roper på hjelp og tror dette er reelt - helt til de finner lappen på brystkassen til mannen der det står at det er en øvelse. Det var veldig lærerikt og godt å få trent på, sier Liv. 

Organisasjonen til Risa fikk også testet seg på kommunikasjon og mediehåndtering.  Statens vegvesen deltok også på øvelsen.

Under oppsummeringen var det mange læringspunkter både på god håndtering men også på områder der vi kan bli bedre. Det er derfor vi trener for å bli bedre, sier Stein Arild.