BHAEspen Rønnevik

Tysk steinauga på Heskestad

BHAEspen Rønnevik
Tysk steinauga på Heskestad

Hjørnene må bli riktig!

Stein på stein tilpasses med stor nøyaktighet av Andreas Schmidt. Den erfarne steinarbeideren er i gang med tørrmuring av en vegg der det både skal være peis og pizzaovn. Det betyr mange hjørner og veldig mye tilpassing av stein. Andreas plukker opp en stein og gir den et bestemt kakk med hammeren. Steinen deler seg akkurat der den skal og finner sin plass i muren. 

En må ha blikk for hvilken stein som kan passe inn, slik at en ikke må gå så altfor mange turer på leting etter stein med riktig størrelse og form. Muren vokser seg sakte men sikkert større for hver stein som legges ned. Dette er håndverk på sitt beste. 

Andreas har også lagt mye av brosteinen og trappene som er på området. Steinen er gammel brostein fra Tyskland som gjennom årene har blitt slipt glatt og slett av utallige føtter som har gått i de tyske byene. Nå blir den lagt ned på Heskestad og tar seg riktig godt ut med den flotte norske naturen som bakteppe. 

Mange ønsker seg noe unikt i hage eller gårdsrom og da er dette et fint alternativ. Vi merker stadig større etterspørsel etter denne typen arbeid.